Vilka fördelar finns med bambukläder?

Bambukläder lär ta en allt större plats på marknaden och du kanske redan ger ett eller flera plagg med bambu. Dessa plagg blir allt mer efterfrågade, eftersom de är mjuka sköna plagg att bära och de har en hållbar kvalité. Dessutom är de mer miljövänliga, med hänsyn till hur man odlar och skördar bambu plantorna. 

Bambu plantor finns av flera olika slag och storlekar. En gemensam faktor är att plantorna växer väldigt snabbt utan påverkan från människan. Det tillsätts inte kemiska medel och det påverkar inte närliggande miljö då plantan själv är väldigt duktig på att sprida ut sig. 

Den bambuplanta som används till merparten textilier och kläder växer cirka en meter om året och den är väldigt motståndskraftig. Det krävs inte konstgjord bevattning för att den ska växa sig stark på ett snabbt sätt. Samtidigt så är den även väldigt hållbar mot eventuella översvämningar.

Varför bambu för just kläder?

Det finns flera fördelar med att använda sig av bambu i kläder. Först och främst blir det ekologiska kläder med en god kvalité. De gör mindre påverkan på miljön, samtidigt som man får kläder som kommer hålla mycket längre jämfört med många andra klädmaterial.

Bambu kläder blir väldigt mjuka och sköna mot kroppen. Dessutom känns de mer hygieniska med hänsyn till att materialet har en god förmåga till att andas och en svettabsorberande effekt. Med anledning av detta kan det vara en god idé med att investera i underkläder av bambu. I synnerhet om man idrottar eller tränar ofta eller om man har ett jobb där man är väldigt fysiskt aktiv.

Kläder som andas bättre och som har en svettabsorberande effekt ger en fräschare känsla och man trivs därmed ännu bättre. Det är även mindre risk med att kläder blir förstörda efter ett tufft tränings- eller arbetspass. Oavsett vilken årstid på året som gäller. 

Kläder med materialet bambu eller blandning av bambu och bomull passar även väl till många av de som har allergier eller besvär med eksem eller liknande åkommor. Det är ett allergivänligt material som passar till de flesta, barn som vuxna. 

Underkläder av bambu

Våra underkläder är närmast kroppen och på känsliga privata delar av kroppen. Därmed borde vi vara ännu mer måna om vilket material som finns i underkläderna. Genom att välja bambukläder kommer det blir mer hälsosamt för kroppen. De allergivänliga plaggen som andas bra är ultimata att använda.

Ännu mer lämpligt är det för de personer som är fysiskt aktiva, antingen via träning eller under sin arbetsdag. Oavsett om det gäller en kallare eller en varmare årstid så kommer det vara mer gynnsamt med svettabsorberande material i kläderna. Man slipper obehaglig doft, som kan vara svår att få bort från plaggen, oavsett hur många gånger man försöker tvätta bort det.

Istället för att lyckas tvätta bort alla bakterier i plaggen kommer det hela tiden att stanna kvar några i materialet som kommer ge plagget en obehaglig odör. Detta undslipper man dock vid användande av kvalitativa material i kläderna, som med bambukläder. 

Sköna kvalitativa basplagg 

Några av de plagg med bambu är underkläder, sweatshirt och sweatpants. Plagg som sitter bekvämt och har en neutral design utgör bra basplagg i garderoben. Kläder som kan passa bara för att vara hemma och mys i, ha som värmande under andra kläder eller kombinera olika tröjor med jeans eller annan underdel. 

Det finns ett stort utbud och många möjligheter med bambu plaggen för dam, herr och barn. Materialet ger mjuka kläder som även är elastiska. Därmed är de sköna att bära samtidigt som de har en god passform. Så kläderna sitter tajt mot huden, men på ett mjukt och flexibelt sätt. Kläderna är värmande och följer med i rörelserna under dagen.

Dessa kläder blir snabbt populära och det brukar inte ta lång tid förrän man önskar investera i mer plagg av bambu. Det finns olika företag som säljer bambu kläder och man kan köpa dessa plagg på olika sätt. På bambu-kläder finns ett sortiment från flera kända varumärken.

Vare sig du börjar med att köpa underkläder, tröja eller annat plagg så är plaggen av samma goda kvalité. Och en trevlig bonus är att de inte enbart är sköna att bära och har en god kvalité, utan de är alla både allergivänliga och miljövänliga.

Ta vara på kampanjpriser

En stor del konsumenter har redan fått chansen till att använda sig av olika plagg i bambu och funderar på att lagra upp med fler plagg. Med kvalitékläder kan det självklart leda till högre priser, men genom att beställa via en e-butik kan det bli billigare. I synnerhet om man passar på när det råder specifika kampanjer. 

När du väl har fått känna på alla fördelar med bambukläder så lär du bli intresserad av att investera i fler typer av plagg. Underkläder och värmande plagg i material som mer eller mindre smeker huden. Det finns även flera plagg som passar utmärkt som underställ, vilket kommer göra vintertiden trevligare. Med värmande sköna plagg blir det skönare att vistas utomhus.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla