Bo miljövänligt: Våra bästa tips för dig som bor i lägenhet!

Bo miljövänligt

I de flesta fall är det mer miljövänligt att bo i lägenhet än att bo hemma. Detta beror på att en mindre yta kräver mindre energi för att fungera. Den goda nyheten är att det finns ett antal sätt att göra din lägenhet ännu mer miljövänlig.

Gör det mesta av det lilla utrymme du har genom att välja att leva blygsamt

Gör det mesta av det lilla utrymme du har genom att välja att leva blygsamt

Ju mer ekologiskt hållbar din lägenhet är, desto mindre är den. Detta beror på att det krävs mindre energi för att värma upp en bostad. Därför är det klokt att försöka minska storleken så mycket som möjligt.

Gör dig av med allt som inte är absolut nödvändigt och som bara tar upp värdefullt förvaringsutrymme. Det är möjligt att frigöra tillräckligt med utrymme för att inrätta ytterligare en hyreslägenhet. Det finns flera fördelar med att dela ett hems kök, badrum och vardagsrum med andra.

Minska din elförbrukning och få ett nytt avtal

Mängden energi som ditt hem använder är den viktigaste faktorn för att avgöra hur miljövänligt det är. Börja med att minska din energiförbrukning, till exempel genom att genomföra några av följande åtgärder:

  • Byt till LED-lampor eller lågenergilampor i belysningen.
  • Låt ljuset vara släckt om du inte behöver det.
  • Stäng av tv:n, datorn och annan elektronik när du inte använder dem.
  • Att mäta den ström som olika apparater i huset använder kan hjälpa dig att få en uppfattning om hur mycket du spenderar på el.
  • Se till att läsa energimärkningen på all utrustning i ditt hem. Välj apparater med ett A+-betyg.

Välj ett avtal av förnybara energikällor

Ditt elavtal bör granskas för att se om det omfattar förnybara energikällor som sol-, vind- och vattenkraft. De allra flesta kraftleverantörer erbjuder för närvarande en mängd olika avtal om förnybar energi.

Inred ditt hem med hjälp av begagnade möbler

Inred din lägenhet på ett sätt som är miljövänligt. Masskonsumtion är dåligt för miljön och ditt bankkonto. Överväg i stället att köpa begagnade möbler eller byta med vänner och familjemedlemmar?

Använd produkter med miljömärkning för rengöring

Använd produkter med miljömärkning för rengöring

När du städar din lägenhet bör du endast använda milda och miljömärkta rengöringsmedel. Leta efter märken som Good Environmental Choice eller Nordic Ecolabel för att undvika kemikalier som är skadliga för miljön och hälsan.

Att använda tvål och vatten tillsammans är en vinnande formel. Du kan också tillverka egna rengöringslösningar med material från ditt skåp, till exempel citron, bakpulver och vinäger.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla